Musical-Dansschool Blijmond
 

Dit is een nieuwe pagina.

 

Musicalproducties voor kinderen, jongeren en volwassenen.


Inspirerende kracht achter Musical-Dansschool Blijmond is danseres/choreograve Charis de Ruijter (geb Hinz) Geboren in Hamburg (Duitsland) begon zij als vierjarige al met Balletles. Op 15 jarige leeftijd vertrok zij van Hamburg naar Keulen om daar aan de Balletacademie te studeren. Ze studeerde Cum Laude af en werd aangenomen bij het ballet van de beroemde Semper Oper in Dresden, waar zij jaren zou dansen in het Corps de Ballet. Zij danste bijna alle grote klassieke balletten, zoals o.a. het beroemde Zwanenmeer. Verder deed ze mee in veel moderne stukken van kleine, maar ook grote choreografen, zoals Neumeier, van Manen, Killian….. Na Dresden ging Charis muziek en danstherapie studeren aan de universiteiten van Munster en Praag. Na haar komst naar Nederland begon Charis les te geven, op balletscholen en op projectbasis in het basisonderwijs. In 2007 begon zij met het schrijven van musicals. Charis valt op door haar aanstekend enthousiasme en grote vakkennis.


Charis is al heel lang getrouwd met Erik de Ruijter.


Erik is de muzikant, een multi-instrumentalist. Gitaar, bas, zang en toetsen, daar draait het om, alles in het kader van liedjes maken. Na jarenlang in allerlei bands te hebben gespeeld, als gitarist, toetsenist en zanger, profileert Erik zich nu vooral als zanger, entertainer/performer en schrijver van muziek voor musicals. In zijn IJmuidense studio Artivox geeft hij les en maakt hij de mooiste dingen, voor zichzelf, voor de musicals van Charis en voor diverse andere artiesten.
Erik treedt op in diverse hoedanigheden, als Singer-songwriter, als Elvis Presley, als Troubadour, als Draaiorgelman etc. Ook de Sint weet hem te vinden als muziekpiet overwerkt is.


Erik de Ruijter